top of page

do 24 aug

|

Valthermond

Workshop | Zilverklei

Samen met een echte edelsmid mag je een hangertje maken van zilverklei. Wordt het een grasspriet, een miertje of toch een klavertje vier?

Registration is closed
See other events
Workshop | Zilverklei
Workshop | Zilverklei

Tijd & locatie

24 aug 2023, 10:00 – 12:30

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Tijdens deze workshop ga je samen met Janne Terink je eigen sieraden hangertje maken van zilverklei. Dat kan met een afdruk van bijvoorbeeld een takje of je boetseert iets wat jij mooi vindt.

Wat is Zilverklei?

Zilverklei is kneedbaar (ECHT)zilver. Het ziet eruit als gewone klei, maar dit bestaat uit fijnzilver, organisch bindmiddel en water zodat het op een eenvoudige manier geboetseerd kan worden tot een zilveren sieraad.

Als het sieraad gevormd en bewerkt is wordt het verhit zodat het bindmiddel verbrandt en water verdampt. Het zilver wordt hard en omgezet naar 99,9% puur zilver.

Aan het einde van de dag heb je een uniek zelfgemaakt zilveren hangertje aan een leren koortje.

Je mag jouw kunstwerk ook nog even laten liggen, want dan wordt het tentoongesteld op de Expositie in d’Rentmeester van 1 t/m 3 september. Hoe leuk is dat? Dan staat jouw kunstsierraad samen met de kustwerken van Janne  (en andere kunstenaars) op de expositie!

Over Janne Terink

Als Kind was Janne altijd al creatief bezig en dat is nooit veranderd.

Na haar vwo diploma werd ze doorverwezen naar de kunst academie. Maar ze wilde net als haar opa, die timmerman was, een ambacht leren. Ze koos voor de vakschool in Schoonhoven om daar te leren werken met goud en zilver. 

Na het afstuderen is ze gaan werken voor een reparatie atelier, heeft ze jarenlang les gegeven en heeft 10 jaar mensen begeleid op allerlei creatief gebied op een dagactiviteitencentrum in Assen. 

Nu is Janne sinds 7 jaar succesvol zelfstandig goudsmid, en maakt ze de mooiste sieraden. Haar specialisme is boetseren in het miniatuur, alles wat je kunt bedenken kan Janne vormgeven als sieraad, zowel twee als drie dimensionaal.

Prachtig om te zien! 

Neem eens een kijkje op haar website!

Tickets

  • Workshop Zilverklei

    € 5,00
    Sold Out

This event is sold out

SHARE THIS EVENT

bottom of page