top of page

vr 25 aug

|

Valthermond

Workshop | Vilten

Wist je dat je van de wol van het Drentse heideschaap of zelfs van turfvezels hele mooie kunstwerken kan maken?

Registration is closed
See other events
Workshop | Vilten
Workshop | Vilten

Tijd & locatie

25 aug 2023, 10:00 – 12:30

Valthermond, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond, Netherlands

Over dit event

Tijdens deze workshop leer je wat vilt is en hoe je vilt maakt. Vilt kan je namelijk zelf maken van losse plukjes wol waar je ook bijvoorbeeld turfvezels aan toe kunt voegen. Met je handen in een warm sopje van water en groene zeep, flink wrijven en rollen, dan worden de losse plukjes wol een stevig lapje. Nu heet het geen wol meer, maar vilt! Zo maak je vilt en tegelijk maak je je eigen kunstwerk.

Voor deze workshop gebruiken we pure wol van het Drents Heideschaap, gekleurde merinowol en turfvezels.

Tip: Trek kleren aan die een beetje vies en nat mogen worden.

Over Jacqueline Verhoef (1957)

“Kunst geeft mij de mogelijkheid mezelf te uiten, te (blijven) spelen, te experimenteren en de tijd te vergeten.”

De basis om te experimenteren en procesmatig te werken werd gelegd tijdens Jacqueline haar studie tekenen/schilderen en textiele werkvormen aan de lerarenopleiding in Leeuwarden. Na deze opleiding werkte ze als docent beeldende vorming en gaf ze cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen. Ontwikkelen van de eigen creativiteit van kinderen en volwassenen was de drijfveer.

Bekijk hier het werk van Jacqueline Verhoef!

Over Tineke van Heuvelen

In 1979 is Tineke begonnen met haar studie docent Handvaardigheid/Frans aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden. Al vrij snel is ze begonnen als docent Handvaardigheid op het Hondsrug College in Emmen. Daar heeft ze als docent Handvaardigheid ongeveer 20 jaar gewerkt met vele materialen. Sinds 2007 is Tineke gestart met het werken in textiel. Na verschillende cursussen en de opleiding Quilten Speciaal 14 combineert ze nu textiel met diverse materialen zoals papier. Inmiddels maak ik onderdeel uit van de landelijke Textielgroep ZichTwerK. Ook maak ik deel uit van het Kunst Kollektief Borger-Odoorn.

Inspiratie vindt Tineke onder andere in gevonden materialen, papier, foto’s en afbeeldingen van lettertekens. Ze werkt associatief op een collage achtige manier. Haar werk (met het label Pinocchio)  is inmiddels geselecteerd voor exposities en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Bekijk hier de prachtige collage’s en artquilts

Tickets

  • Workshop Vilten

    € 5,00
    Sold Out

This event is sold out

SHARE THIS EVENT

bottom of page